V loňském roce Přitom policie resi 139 případů. „Daří se odhalovat stále brutálnější případy, které trvají i několik let. Spojuje je často biti, ponižování, nucený k sexu, vydírání, čemuž většinou přihlížejí i děti,“ vysvětlil ředitel Centra sociálních služeb Praha Tomáš Ján.

reklama

Statistiky další z organizace zabývající se pomocí obětem jsou Stejně varující. Nejděsivějším jsou informace o ženách, které partner bil v těhotenství. „Rekordní je počet žen lidí mučených v
těhotenství, který se zvedl z loňského 13 procent na 22,7 procent. Z toho 18 žen bylo bito v pokročilém stádiu těhotenství. Nešlo přitom jen o“ udeřením, strkání, facky „ale i syrové útoky včetně zkopání, „popisuje Marie Vavroňová z nadace ROSA v nejnovějších statistických údajích.

Statistiky říkají, že s nějakou formou domácího násilí – a mezi ně se počítají například i jen slovní útoky – má zkušenost Třetina žen. To znamená, že každá má alespoň jednu kamarádku, která se doma bojí, ale stydí se o tom mluvit. Přiznat, co se děje za zavřeným dveřím je pro většinu žen tak ponižující, že se k němu často po celý život neodhodlají.

zabíjí tě

Partneři v 40 procentech případů ženám vyhrožují zabitím, ve třetím případem sebevraždou, v 34 procentech sebrání dětí. S ponižováním se setkalo 100 procent žen, vydírání, zastrašování slyší 85 procent žen. Jaké výhrůžky ženy často slyší? Nadace ROSA zjistila následující: „najmu si Ukrajinci, skončíš jako žrádlo pro prasata“, „věděl bych děti vychovat, kdybych tě zabil“, „zda dostaneš děti do péče, zabiju tě“, „jestli mi vezmeš syna, pobodal tě, zakopal, nikdo tě nenajde „,“ donutit tě spáchat sebevraždu „,“ všechny zabiju, podpálil a pak zabiju sobě „,“ přejídat tě auto „,“ vypalovat to s tebou i dětmi do plotu „. Velmi časté jsou i výhrůžky: „Připravujeme tě o dceru, příprava tě o syna, o děti …“, „počkej, budu trvat na střídavé pecí“, „dostanou tě ​​do Bohnic“.

Všechny informace potvrzuji známou pravdu, že domácí násilí se nevyhýbá žádné skupině, Pachatelé jsou zhruba v 37 procent středoškoláci, v 35 procentech vysokoškoláci az vyučených je to 20 procent. Nejčastější věk pachatelů: 35 až 39 let, více než procento je ale i mezi těmi, kterých je více než 70 let.

Sexuální násilí ve vztahu zažila polovina žen, toto číslo stále i podle statistik ROSA stoupá. Nejčastěji ženy uvádějí Vynucený sex (50%), dále pak nepříjemné sexuální praktiky (41%), dalších 27 žen (20%) bylo svým partnerům znásilnění.

Hrozný jsou takové informace o tom, kolik dětí přihlíželo násilí na mamince. Celkem90 procent! Třetina navíc sama na vlastní kůži pocítili agresi Svého tatínka.

ČTĚTE Skuteč příběhů čtenářek:

VÁŠ PŘÍBĚH: Osm let ran a kopance. Mám strašidelný následky!
VÁŠ PŘÍBĚH: Manželství jako z hororu! Bil mě a ponižoval!
Vaše příběhy: Vlastní brácha mi vyhrožuje, že mě zabije
Vaše příběhy: Matka mi vyhrožovala decáku
Vaše příběhy: Bála jsem se, že mě můj kluk zabije [1] [2] [3] [4] [5]

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.