Zlatá vařečka v Drahanech

Zlatá vařečka v Drahanech Autor: Deník / Hanka Masaříková

25.02.2012 21:24

Drahany – Smetanův hadi, sloní žrádlo, hasičský mls či pečeně statečných Kovář. Tyto a mnohé jiné dobroty zavonělo v sobotu rAno Drahanské lesem. Skupinky soutěžících dětí zde předvedli Své kuchařském umění v tradiční soutěž Zlatá vařečka, které organizují Místní hasiči.

Porota letos neměla vůbec jednoduché rozhodování. Své ohně tu totiž rozložili přes dvacet kuchařský týmů. „Letos soutěží jednadvacet družstev, ale některé připravila více jídel, takže určitě je co ochutnávat,“ Řekl Josef pírek.

Vaření na otevřené ohni bez použití polozbožíy a jjjiných připravených surovin letos malým kuchařem komplikovalo běhemí. Nejprve muselo být klání kvůli silným mrazům o tři týdny odložen, dnes stěžovala vaření malým kuchařem vítr, který jim sfoukával rozdělané ohně.

A kdo uvařil v polních podmínkách nejlepší jídlo? Zlatou vařečka si odnesl tím Čertík z Bukové, který uchvátil porotce Čertíkovými kopýtka. Jen o půl bodu za vítězem skončili Žabí z horního Štěpánová, který na otevřené ohni přichystali grizzlyho tlapky s bramborami když tomu Ovocný mls s povidlové omáčkou. Bronzové místo si odnesli vrahovičtí Panter se svou Kuřecí Pochoutka.

Kdo byl nejlepší v brány závodu?

Součástí Zlaté vařečka je dosud tradiční branný závod, který nechyběl ani letos. Střelba, hod granátem, hasičské znalosti, orientace v mapě av přírodě nebe otázky ze zdravovědy potrápili letos třiačtyřicet závodník. Zatímco kategorii starších žáků ovládlo mužské pohlaví, u mladších hasičů to bylo právě naopak.

Zlatou medailí si za starších žáků odnesl Jiří Zemánek ze Štěpánová, za ním skončil Jaroslav Šustr z Protivanov, kterého následoval Ladislav Dvorský z Bousína. Nejlepší znalosti a dovednosti v mladších žacích prokázala Tereza Přibylová z Vrahovic, za ní se umístila Aneta Sedláková z Protivanov a bronzovou medailí získala Lucie Tesařová z Otinovsi.

Zlatá vařečka se v Drahanech pořádá již několikátým rokem a soutěž ve vaření se za tu dobu stala již tradice. Spíše soutěž organizovala škola, který organizované Zlatou vařečka a O Partyzánská samopal. Před jedenácti lety si však vzali klání na starosti hasiči a začali stále soutěž v podobě, jak ji známe dnes.

Autor: Hana Masaříková [1]

Diskuse

Do diskuse nikdo nevložil žádný příspěvek

Pošlete odkaz přátelům

References

  1. ^ Hana Masaříková (prostejovsky.denik.cz)

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.