Ilustrační foto.

Ilustrační foto. Autor: Redakce

včera 06:37

Mělník – Myslivce se na nadcházející zimu připravuj již od sní , aby v mrazivých dnech mohli příkrmů pernatou a spárkatou zvěř. Podle Václava Vízner z okresního Myslivecká sdružení v Mělníku stále platí: „Poslední zrno z pole, první zrno do krmelce a zásypu.“

Myslivce se shodují, že není snadné vlastně zajistit dostatek zásob. Předseda Myslivecká sdružení Višňovec – Vysoká Libeň Radek Mareš připomněl, že jde o zrno, vojtěška a seno, solné lizy i granulované krmné SMEs se správným poměrem vitamínů a minerálních látek. „Krmivo sháníme, kde se dá, hodně nám pomáhej dary od uživatelů honiteb nebe od Zemědělská družstev,“ uvedli Radek Mareš.

Podle Jindřicha Vais, předseda Myslivecké sdružení Všetaty – Přívory, se není příliš na co těšit. „Svěřil už delší dobu poctivě nabírá tuk, vidím to na pěkně Dlouhá zimu,“ poznamenal.

Po celou zimu Musí myslivci hlídat vysokou, aby Její touha po sladké Répce neskončila tragicky. Žlutý kvetoucí rostlina, jehož zůstává po celý rok zelená, je totiž pro srnčí zvěř jedovatá a zasahuje Její nervovou soustava. POkud se Řepka stane pro vysokou Hlavním zdrojem potravy, MOHOU následovat problémy s trávením, oslepnutí nebe dokonce selhání vnitřních orgánů. Zvířata navíc ztrácejí svou přirozenou plachost a často končí pod koly aut.

Myslivce si iv zimních měsících stěžují na chování Lidí v lesích. „Jsou hluční, zvěř ruší, někdy ji dokonce i nahání. Nejhorší Jsou Majitelé psů, kterým SVA zvířata pustí z vodítka a nech je být,“ povzdechl si Luděk průsaků, předseda Myslivecké sdružení Diana – Nová Ves. Bezohlední Jsou takové Řidič čtyřkolek a motorek. Svěřuji má strach iz Jezdci na koních a terénních kolech.

Zejména vysoká zvěř se snadno poleká a trvá pak dlouho, než si opět najde cestu zpět ke krmelce. POkud ji vůbec hledá … „Vystresovaný a uštvaná zvěř se snaží uniknout do bezpečí, kde pak lehá, v zimě do sněhu nebe na zmrzlo zem, a později hyne na zápal plic,“ spotů o smutných následcích nekazí návštěvníky lesů Václav Vízner.

Myslivce Miriam ked krmelcům po celou zimu nejméně jednou týdne. Většinou je to baví, ačkoli to bývá pořádná dřina, třeba Když se prodírají závějemi sněhu s Těžkej pytli plnými krmení na zádech.

Autor: Barbora Tesnerová [1]

Pošlete odkaz přátelům

Diskuse

Zima neni tak zla …

Thyronx včera 15:46 72.187.168. *

Dnes rano v 7 hodin bylo +19 C a přes den bude dnes i zitra +27 C. Mam tu rysy, mýval, stovkty veverek, ptactvo z nichž Několik párů červených „Cardinals“ krmíme takové. Pytel kukuřice, slunečnicová semínka, pytel ptačího zobu … krmítka, zahradní Napajedla a mísy s vodou, ptáci se v nich Koupit rAno denně.Můj dům je obklopen ze tří stran tropickým lesem a květenou. Mám rád ten kousek přírody. thyronx@seznam.cz

V diskuzi je celkem 1 příspěvek , poslední byl vložen 14. 11. 2012, 15:46 vstup do diskuse [2]

References

  1. ^ Barbora Tesnerová (www.denik.cz)
  2. ^ vstup do diskuse (www.denik.cz)

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.