Jedna z věčných dotazů chovatelů koček je, které krmivo je pro jejich miláčky to nejlepší. Neustále se velmi živě diskutuje o složení, jednotlivých surovinách, jejich poměru, přídatných látkách, aromatických přípravcích, konzervantů a samozřejmě io kvalitě použitěch surovin. Myslím, že vůbec nebudu přehánět když řeknu, že co chovatel, to jiný názor na stravování koček a dostupné značky suchých granulovaných krmiv . Odkud ale čerpat základní informace o tom, jaké krmivo je vhodné pro naši kočku ? Kotě od chovatele – balíček „all inclusive“ Pokud máte v plánu zakoupit si kočičku čistokrevnou, s papíry od renomovaného chovatele, určitě dostanete do vínku i množství cenných rad a to nejen o její stravování. Předpokládám, že chovatelská stanice, která je v odchovu určitého plemene úspěšná, určitě dbá na „racionální stravování“ svých šelem.

Jedna z věčných dotazů chovatelů koček je, které krmivo je pro jejich miláčky to nejlepší. Neustále se velmi živě diskutuje o složení, jednotlivých surovinách, jejich poměru, přídatných látkách, aromatických přípravcích, konzervantů a samozřejmě io kvalitě použitěch surovin. Myslím, že vůbec nebudu přehánět když řeknu, že co chovatel, to jiný názor na stravování koček a dostupné značky suchých granulovaných krmiv . Odkud ale čerpat základní informace o tom, jaké krmivo je vhodné pro naši kočku

Kotě od chovatele – balíček „all inclusive „ Pokud máte v plánu zakoupit si kočičku čistokrevnou, s papíry od renomovaného chovatele, určitě dostanete do vínku i množství cenných rad a to nejen o její stravování. Předpokládám, že chovatelská stanice, která je v odchovu určitého plemene úspěšná, určitě dbá na „racionální stravování“ svých šelem. O kvalitní stravě se přesvědčíte velmi snadno . Stačí si prohlédnout jednotlivé chovaná Micina, pohladit kožíšek, podívat vystavené trofeje na krbové římse. Pár minut surfování na internetu a dostanete se zaručeně k referencím dané chovatelské stanice. S dobrým pocitem, plnou výbavou a krásným koťata můžete spokojeně odjet domů. Následně je už na vás jestli svěřené informace využijete a budete na nich stavět nebo ne. Nikdy však není na škodu udělat si i vlastní průzkum, což je na trhu av jakém složení. Přechod na novou stravu u kočiček bývá sice občas komplikovaný, ale s řádnou dávkou trpělivosti a vhodnou metodou to rozhodně jde! Trošku zavádějící může být procházení se pomezi kotce na výstavě koček , kde chovatelské stanice vyzdobí své klece různými reklamními předměty, doplňky, šerpa a to zejména méně kvalitních, hypermarketových krmiv . Asi víte na jakou značku narážím. Osobně proti společnosti Whiskas opravdu nic nemám, také jsem s ní začínal, ale nejsem přesvědčen o tom, že její chovatelé opravdu své kočky i krmí . Spíše využívají nějaké jiné výhody plynoucí z prezentace značky na výstavě.

Vždy třeba mít na paměti, že odpovědný chovatel se snaží o dosažení co nejlepších výsledků své práce pokud nim rozhodně patří i kvalitní strava. Proto někteří dokonce tají své tajné receptury, kterými dosahují kýžený efekt u svých koček .

Pokud jste se rozhodli uskromnit a místo kočky plemenné z registrovaných chovatelské stanice jste zvolit raději podomní prodej od množitele, tak nečekejte žádné plnohodnotné rady o chovu a krmení. Množitel vidí jen výslednou částku připsanou na jeho účtu. To znamená, že se snaží vytěžit co nejvíce as co nejnižšími náklady. Jeho zájmem tedy rozhodně není odchov kvalitních koťátek splňujících standardy plemene, ale jen zisk. To se ve stravování odrazí na nekvalitní, neplnohodnotným stravě, která zejména v mladém věku může způsobit zdravotní problémy. Ty se nemusí projevit hned, ale i po letech. Množitel vám tedy doporučí maximálně to, co sám zná a používá a na co jsou jeho kočky zvyklé. Proto pokud už jste si takovou kočičku zakoupili rozhodne doporučuji konzultaci s veterinářem, odborníkem na výživu nebo zkušenými chovateli ohledně jejího správného stravování a značek krmiv . Pokud nejste úplný začátečník, můžete si udělat alespoň základní průzkum sami.

Zdroj: Wildcats.sk [1]

References

  1. ^ doména Wildcats.sk (www.topclanky.cz)

krmivo – Google Blog Search

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.