Original article

Kŕmne zmesi všech druhov

Kŕmne zmesi pro bažanty

BŽ 1 PLUS:
Kompletná kŕmna zmes pro odchov bažantov kurčiat 1-6.týden odchovu. Skrmujeme ji ad libitum, jak jediné krmivo. Je potřebné zabezpečit dostatočné množstvo pitnej vody.


ESHOP
[1]


BŽ 2 PLUS:

Kompletná kŕmna zmes pro odchov bažantov 7-12.týden odchovu. Skrmujeme ji ad libitum, jak jediné krmivo. Je potřebné zabezpečit dostatočné množstvo pitnej vody.

BŽ 3 PLUS:
Kompletná kŕmna zmes pro bažanty 9.a dajší týždeň odchovu. Skrmujeme ji ad libitum, jak jediné krmivo. Je potřebné zabezpečit dostatočné množstvo pitnej vody.

BŽ 3 POKOJ:
Kompletná kŕmna zmes pro chov bažantov v období reprodukčného pokoja. Prechod na tuto kŕmnu zmes je pozvoľný. Následne ji skrmujeme ad libitum, jak jediné krmivo. Je potřebné zabezpečit dostatočné množstvo pitnej vody.

BŽ N PLUS:
Kompletná kŕmna zmes pro bažantej nosnice ve znáške. Skrmujeme ji ad libitum, jak jediné krmivo. Je potřebné zabezpečit dostatočné množstvo pitnej vody.

 

Kŕmne zmesi pro daniele

Obsahuje: Kukurica, jačmeň siaty, ovos siaty, sójový extrahovaný šrot toastovaný, úsušek krmoviny lucerny, pšenica, repkový extrahovaný šrot, monokalciumfosfát, mravevčan vápenatý, dihydrogénfosforečnan vápenatý,, L-lyzín monohydrochlorid, chlorid sodný, uhličitan vápenatý, pšeničné otruby, repná melasa, síran meďnatý pentahydrát-CuSO4 5H2, Vit A, D3, E, 6-fytáza (EC 3.1.3.26)….

Kŕmne zmesi pro hydinu

Sliepky NOSNÉHO TYPU V odchovu a znáške:
Kompletná kŕmna zmes pro nosnice K1 – odchov kurčiat nosného typu:
Kŕmna zmes K 1 je určená pro odchov kurčiat nosného typu v úžitkových vakcinovaných chovoch (proto bez kokcidiostatík) do 5-tich týždňov veku nosníc.

Kompletná kŕmna zmes pro nosnice K2 – odchov mládok nosného typu:
Kŕmna zmes K 2 je určená pro odchov kurčiat nosného typu v úžitkových vakcinovaných chovoch (proto bez kokcidiostatík) od 5-tich do 10-tich týždňov veku nosníc.

Kompletná kŕmna zmes pro nosnice KZK – odchov mládok nosného typu:
Kompletná kŕmna zmes je určená pro odchov mládok nosného typu v úžitkových vakcinovaných chovoch, preto zmes musí být bez kokcidiostatík. Skrmuje se od 10 týdne veku

Kompletná kŕmna zmes N1 – nosnice v prvej fáze znášky:
Jde o najkoncentrovanejšej zmes pro najvyšší intenzitu znášky. Typický je nižší obsah vápnika a vyšší obsah fosforu. Zmes obsahuje prírodné farbivo pro štandardné prifarbeniu vaječných žĺtkov.

Kompletná kŕmna zmes N2 – nosnice v druhé fáze znášky:
Určené jak kompletné krmivo s farbivom pro nosnice v 2 fáze znášky poklesu znáškovej krivky. Pripravuje se i kompletná kŕmna zmes N3 – zmes pro konečnú fázu znášky.

POZNÁMKY – nosnice:
Odchov trvá približne do 16. týdne veku nosníc. Kŕmna zmes je v tomto období podávaná adlibitné. Při odchove sledujeme rastovú krivku a podle zistených skutočností zvýšime nebo znížime dennú spotřebu krmiva, napr. Frekvencií kŕmenie, svetelným režimom a pod ..
Zhruba v 17.týdnu nastáva obdobie kŕmenie zmesou rady N pro nosnice, i když v prípravnom období ne jsou dosial nosnice ve znáške. Znáška začína cca od 19. týdne veku zvierat. Zvieratám je potřebné zabezpečit vždy trvalý a dostatočný prístup k pitnej vode.
 
KOMPLETNÉ KŔMNE ZMESI pro brojlery:
Kompletná kŕmna zmes pro brojlery BR1 – výkrm brojlerových kurčiat:
Zmes BR1 je určená pro výkrm brojlerov do 10 -15 dní starobe. Krmivo možno predkladat na rôzne podložky, pro zlepšenie prístupu kurčatám.

Kompletná kŕmna zmes pro brojlery BR2 – výkrm brojlerových kurčiat:
Zmes BR 2 je určená pro výkrm brojlerov v druhé fáze výkrmu. Kŕmia se približne od 11 dne do 30 až 32 dne života brojlera. V poslednom týždni před zabitím nesmie být táto zmes z důvodu obsahu kokcidiostatík kŕmené. Na tento účel je predurčená zmes bez kokcidiostatík (BR 3).
balenie: vrece 25 kg
Kompletná kŕmna zmes pro brojlery BR3 – výkrm brojlerových kurčiat:
Zmes BR 3 je určená pro výkrm brojlerov v poslednej fáze výkrmu. Skrmuje se iba posledních 5 až 7 dní před porážkou az tohoto důvodu neobsahuje kokcidiostatiká. Zmes BR3 se v poslednej fáze neskrmujeme dlhšiu dobu jak jeden týždeň s ohledom na zdravotný stav zvierat.

POZNÁMKY – brojlery:
· Kompletné kŕmne zmesi pro brojlery jsou vyrábané pro systém rychlovýkrmu, do porážkovej hmotnosti 1,6 – 2,0 kg v priemernej dĺžke výkrmu 36 – 40 den veku zvierat. Vyššia porážkovej hmotnosti (2,3 kg), býva dosahované při skrmovaní kompletnej kŕmnej zmesi cca v 42 – 45 dnech veku zvierat.
· Zmesi pro brojlery obsahujú kokcidiostatiká, které jsou obzvlášt nebezpečné pro koňovité a pro morky.
 
KOMPLETNÉ KŔMNE ZMESI PRE moriek:
Kompletná kŕmna zmes pro výkrm moriek KR2 – výkrm moriakov:
Zmes KR2 je určená na výkrm moriek od 4 až do 7 týždňov veku zvierat, nadväzujúce zmesou je KR3. Zmes obsahuje kokcidiostatikum. Táto KS obsahuje doplnkovú látku ionofórov, kombinácia s některými liečivými látkami může být kontraindikované.
 
KOMPLETNÉ KŔMNE ZMESI PRE kačice:
Kompletné kŕmne zmesi pro kačice VKCH 1 – výkrm:
Kompletná kŕmna zmes je určená pro výkrm kačíc v prvej fáze výkrmu. Zmes neobsahuje žádné antikokcidiká. V 3 týždnech veku zvierat prejst na skrmovanie VKCH 2.
balenie: vrece 25 kg
Kompletné kŕmne zmesi pro kačice VKCH 2 – výkrm:
Kompletná kŕmna zmes je určená pro výkrm kačíc v druhé fáze výkrmu. Zmes neobsahuje žádné antikokcidiká. Možno skrmovat do porážky.

Kŕmne zmesi pro holuby

Holub štandard: základná kŕmna zmes pro holuby
Přepeřovací zmes: základná kŕmna zmes pro holuby
Holúbky: základná kŕmna zmes pro holuby
Superdieta: základná kŕmna zmes pro holuby
Závodné zmes: základná kŕmna zmes pro holuby

 

Kŕmne zmesi pro hovädzí dobytok

COT – STARTER

Zmes mačkaného jačmeňa, celého ovsa a granulovaného koncentrátu (3 mm) .Svou štruktúrou podporuje rýchly rozvoj funkcie predžalúdkov. Adaptáciu na objemové krmivá při súčasnej úspore spotřeby mliečne náhrady. Podáva se teľatám od narodenia podle návodu na skrmovanie. Umožňuje dosiahnutie maximálnej intenzity rastu v rannej fáze. Skrátenie doby odchovu a plné využitie potenciálu telesného rámca. Jak alternatívu nabízíme možnost kompletných granúl včetně obilnín (5 mm).

Cot – S (konc.)

Granulovaný koncentrát (5 mm). Zmes sójových šrotov, sladového kvetu, vojtěškových úsušky, minerálnych krmív, DB a spojiva, které zaisťuje minimaiizaci odrolom při zachovaní mäkkosti a pružnosti granúl. Koncentrát je velmi dobre teľatami prijímaný. Využíva se ke kompletizácii s spučenými a celými obilninami přímo na farmách. V rôznom pomere podle veku jednotlivých zvierat.

COT – B

Doplnková zmes bielkovinového charakteru pro klasický skorý odstav teliat v oddeleniach mliečnej výživy nebo jak zmes nadväzujúce na skrmovanie Cot-S. Je nabízíná v rôznych úpravách – šrotované, vyhladené, granulovaná.

COT – G

Doplnková zmes karbohydrátového charakteru pro odchov teliat od troch měsícov veku při prechode na objemové krmivá. V případě nadväznosti na Cot-S je nevyhnutný podiel krčeného jačmeňa. 0d 4. měsíca odchovu je postupne primiešavanie k Č0T-S a v 6. měsíci by ji měla plne nahradit. Vzhledom k zastúpenie DB má táto zmes opodstatnenie v odchovu plemenných zvierat.

MDO

Doplnková zmes pro odchov mladého dobytka. 0bsahem základných živín a účinných látok podporuje rast a vývoj chovných zvierat do jedného roka.

DOG

Základné doplnková kŕmna zmes vhodná pro dojnice a odchov jalovíc jak doplnok základných objemných kŕmnych dávok, které saturuje predovšetkým v oblasti minerálnej výživy.

DOB

Základné doplnková kŕmna zmes bíkovinného charakteru. Vhodná pro dojnice a odchov jalovíc. Doplňuje kŕmnej dávky s vyšším podielom kukuričných siláží v dusíkatěch a minerálnych látkach.

DOVP I.

Základné doplnková zmes pro produkčné dojnice s úžitkovostí 4 – 5 tis. litrov mlieka. Vhodná pro doplnenie vyrovnaných objemných kŕmnych dávok s dostatočnou koncentráciou živín.

DOVP I. E

Základné doplnková zmes pro produkčné dojnice s úžitkovostí nad 4 – 5 tis. litrov mlieka. Vhodná predovšetkým na doplnenie základných kŕmnych dávok s nízkym zastúpením glycidových krmív.

DOVP II.

Doplnková kŕmna zmes pro vysokoprodukčných dojnice s úrovňou úžitkovosti 5 tis. litrov mlieka doplňujúce kvalitné vyrovnanej objemné kŕmnej dávky. Prítomnost pufra (hydrogénuhličitan sodný) minimalizuje nebezpečenstvo metabolických porúch, stabilizuje obsah mliečnych zložiek a speňažovaniu mlieka.

DOB – S

Zmes pro vysokoprodukčných dojnice vhodná na doplnenie vyrovnanej kŕmnej dávky o by-pass dusíkaté látky, pohotovú i chránenú energiu. Pufračnej schopností se hodí pro TMR a na silážím s nízkym pH. Vyšší obsah vitamínu E může prispiet k zlepšeniu reprodukčných ukazovateľov.

DOVP II. N

Doplnková zmes pro vysokoprodukčných dojnice s úžitkovostí nad 5 tis. litrov mlieka. Zvýšeným obsahom dusíkatěch látok a chráneného tuku vhodne dopĺňa kvalitný vyrovnanej kŕmnej dávky se zdrojom pohotovej energie z kukuričných siláží.

DOVP II. B

Doplnková zmes pro vysokoužitkové mliečne farmy. Vhodne dopĺňa kŕmnej dávky s miernym deficitom dusíkatěch látok a bohatým zdrojom energie ve forme kukuričných siláží, případně LKS, zaradenie pufra pôsobí preventívne na metabolické poruchy (acidóza) v případě skrmovanie vysokých dávok jadrových krmív.

DOVP III.

Doplnková zmes pro dojnice s vysokou úžitkovostí, vhodná predovšetkým v počiatku laktácie jak bohatý zdroj by-pass dusíkatěch látok. Dopĺňa kvalitný kŕmnej dávky s dostatkom bielkovinových krmív a vysokým podielom kukuričných siláží a LKS.

DOB – V

Doplnková zmes pro produkčné dojnice s úžitkovostí nad 6 tis. litrov mlieka. Vhodná jak zdroj pohotovej energie a dusíkatěch látok by-pass i Lehko degradovateľ-. Pôsobí tím stimulačne na proces bachorovej fermentácie jak zdroja stavebných látok pro mliečnu produkciu.

DOB – Ž

Koncentrát na výrobu kŕmnej zmesi D0VP III. nebo na prípravu TMR s použitím vlastných obilnín v rôznom pomere podle požiadaviek fázové výživy.

DOVP pôrod

Doplnková zmes, vhodná pro vysokogravidné dojnice v období od 21 dní před pôrodom až do pôrodu. 0bsahem minerálnych látok a vitamínov plne vyhovuje požiadavkám moderních trendov fázové výživy.

HŽG

Doplnková kŕmna zmes pro výkrm dobytka karbohydrátového charakteru. Vhodná pro zmesné kŕmnej dávky s vyrovnaným pomerom živín.

HZB

Doplnková zmes pro výkrm hovädzieho dobytka bielkovinová, doplňujúce kŕmnej dávky stavané s vyšším podielom glycidových krmív.

HZB 17

Doplnková kŕmna zmes proteínová pro výkrm hovädzieho dobytka. Obohatená o vitamíny a stopové prvky. Plne vyhovuje v kŕmnych dávkach na báze kukurice s prípadným prídavkom močoviny. S jej zaradením možno pokryt náročné potřeby pro intenzívny rast zvierat s dosiahnutým denným prírastkom nad 1 kg.

HZB 20

Doplnková zmes výrazne proteínového charakteru. Vhodne doplňujúce kukuričné ​​monodiéta ve výkrme dobytka s možnostou dosiahnutia denného prírastku 1,2 kg a víc.

Kŕmne zmesi pro teľatá a vysokoprodukčných dojnice jsou výrazne obohatené o doplnok vitamínov a stopových prvkov.

Kŕmna zmes pro jelene

obsahuje:
Kukurica, jačmeň siaty, ovos siaty, sójový extrahovaný šrot toastovaný, úsušek krmoviny lucerny, pšenica, repkový extrahovaný šrot, monokalciumfosfát, mravevčan vápenatý, dihydrogénfosforečnan vápenatý,, L-lyzín monohydrochlorid, chlorid sodný, uhličitan vápenatý, pšeničné otruby, repná melasa, síran meďnatý pentahydrát-CuSO4 5H2, Vit A, D3, E, 6-fytáza (EC 3.1.3.26)….

Kŕmna zmes pro kone

Doplnkové kŕmne zmesi
Obsahuje komponenty (lucerna, sladový kvet, pšeničné klíčky), komponenty podporujúce trávenie a regeneráciu reprodukčných orgánov (ľanový extrudát – suprachor L – pôsobí priaznivo na tvorbu a kvalitu srsti). Kŕmna zmes je obohatená o vitamínový koncentrát a minerálne látky (Biofaktory Praha). Krmivo obsahuje melasu

Doplnkové krmivo pro športové kone
Určené pro kone jak univerzálne doplnkové krmivo. Je obohatený o sladový kvet a ľanové semeno, melasu. Zložky těchto komponentov by mali pozitívne pôsobit na zažívací trakt, reprodukciu a kvalitu srsti. Maximálna dávka je 2 kg / den.Možno riedit mačkaným jačmeňom nebo ovsom.

Ľahká záťaž
zloženie: jačmeň siaty, kukurica, pšeničné otruby, lucernovej úsušky, výlisky z drene jabĺk, pšenica, repné rezky sušené, Pšeničné klíčky, Vitamíny A, D3, E, síran meďnatý pentahydrát (CuSO4.5H2O), B-karotén, sacharín, butylhydroxytoluén , ethoxyquín, butylhydroxyanizol, sov kŕmna – chlorid sodný, hydrogénfosforečnan vápenatý, uhličitan vápenatý, rastlinný olej repkový, melasa repná, oxid horečnatý

Stredná záťaž
zloženie: jačmeň siaty, pšeničné otruby, ovos, pšenica, kukurica, sójový lúpaný extrahovaný šrot toastovaný (vyrobené z GMO), lucernovej úsušky, Pšeničné klíčky, uhličitan vápenatý, rastlinný olej repkový, Vitamíny A, D3, E, síran meďnatý pentahydrát (CuSO4 .5H2O), B-karotén, sacharín, butylhydroxytoluén, ethoxyquín, butylhydroxyanizol, sov kŕmna – chlorid sodný, melasa repná, hydrogénfosforečnan vápenatý, oxid horečnatý

Ťažká záťaž
zloženie: kukurica, jačmeň siaty, ovos, pšeničné otruby, lucernovej úsušky, pšenica, Pšeničné klíčky, repné rezky sušené, rastlinný olej repkový, uhličitan vápenatý, Vitamíny A, D3, E, síran meďnatý pentahydrát (CuSO4.5H2O), B-karotén , sacharín, butylhydroxytoluén, ethoxyquín, butylhydroxyanizol, sójový lúpaný extrahovaný šrot toastovaný (vyrobené z GMO), sov kŕmna – chlorid sodný, hydrogénfosforečnan vápenatý, melasa repná, Hydrogénuhličitan sodný,, L-lyzín, oxid horečnatý

Kŕmne zmesi pro králiky

Kŕmna zmes s kokcidiostatikami, je určená pro kŕmenie produkčných králikov, kde je žiaduce dobré zdravie a rýchly rast. Splňuje všechny požiadavky na plnohodnotnú výživu králikovi ve výkrme.

Krmivo se vyrába granulované.

Dá se používat během celé doby výkrmu bez potřeby Dalších doplnkov.

Pro kompletné odstránenie zvyškov liekov v mäse, stačí odstránit zmes z krmého režimu 5 dní před porážkou.

Zloženie: Lucernová múčka, pšeničné otruby, ovos siaty, jačmeň siaty, cukrovarské rezky sušené, slnečnicový extrakt šrot, sójový extrahovaný šrot toustovanie, sladový kvet, uhličitan vápenatý, vit A, D3, E, síran meďnatý, pentahydrát CuSO4, 5H2O, chlorid sodný, kyseliny – fumarová, mliečna, mravčia, propiónová, citrónová, dihydrogenfosforečnan vápenatý, DL metionín, L lyzín.

Kŕmne zmesi pro kačice

Táto komplexná kŕmna zmes pro výkrm brojlerových kačíc je vhodná po celú dobu odchovu. Zabezpečuje všechny požiadavky na výživu.

Zdravého a rychlého rastu a vývoja je dosiahnutá díky vysokému podielu bielkovín, který je doplnený o optimálne komplex vitamínov a minerálov.

Dávkovanie: Orientačná spotřeba zmesi na 1 kus je približne 1,8 kg. Skrmuje se obyčejně v drvené nebo granulovanej forme.

Zmes je určená predovšetkým pro výkrm brojlerových kačíc a skrmuje se do 22. dne života. Kŕmia se ad libitum jak jediné krmivo.

zloženie: pšenica, kukurica, sójový extrahovaný šrot toastovaný, lucernová múčka, masokostná múčka, rybia múčka, hydrogenfosforečnan vápenatý monohydrát, rastlinný olej, uhličitan vápenatý D metionínu, vitamín A, D3, E, alfatokoferol, etoxyquin, butylhydroxytoluén, butylhydroxyanizol, síran meďnatý, pentahydrát CuSO4 , 5H20, prírodná kamenná soľ

Kŕmne zmesi pro muflóny

Premin zmes muflóny – doplnková kŕmna zmes pro muflóny.

nebo

Kŕmna zmes KS muflónov – granule pro muflonní zver
Doplnková granulovaná zmes KS Muflón je Specialna zmes obsahujúca by pass proteín a metionín pro dosiahnutie väčších dĺžkových nárastov tulcov. Špeciálne určená pro muflóny.

Kŕmne zmesi pro myši

Kompletné granulované krmivo pro myši a potkany s vybilancovaným množstvom živín pro zdarný odchov myší a potkanov v intenzívnych chovoch.
Obsahuje komplex enzýmov a tím pádom zvyšuje využiteľnost jednotlivých zložiek, predovšetkým cereálnych.

Zloženie: Jačmeň siaty, pšenica, sójový, lúpaný extrahovaný šrot toastovaný (GMO), kukurica, pšeničné otruby, pšeničná kŕmna múka, uhličitan vápenatý, rastlinný olej z repky, melasa repná, dihydrogenfosforečnan vápenatý (monokalciumfosfát), sušená srvátka, chlorid sodný.

Kŕmne zmesi pro ošípané

CICIAKY A VÝKRM:
Kompletná kŕmna zmes pro prasiatka – skorý odstav prasiatok:
Táto kompletná kŕmna zmes je prasiatkam kŕmené od cca 7 kg do 20 kg živej hmotnosti zvieraťa. Prasiatkam je nutné zabezpečit prístup k čistej a zdravotne nezávadnej vode. Zmes svojim zložením zabezpečuje nutričné ​​potřeby prasiatok a to použitými vstupnými surovinami a doplnky.
Kompletná kŕmna zmes pro ošípané – predvýkrm a výkrm ošípaných:
Táto kompletná kŕmna zmes je určená pro ošípané v předvýkrmu a výkrmu od 20 kg do 35-40 kg živej hmotnosti zvieraťa. Je nevyhnutné ošípaným zabezpečit prístup k čistej a zdravotne nezávadnej vode. Kŕmna zmes svojim zloženie zaisťuje optimálny rast ošípaných z dôrazom na tvorbu svaloviny a nižší ukladanie tuku. Svojim zložením priaznivo pôsobí na zažívanie a zdravie zvierat (aditíva, zrnitost, vláknina).
Kompletná kŕmna zmes pro ošípané – výkrm ošípaných:
Táto kompletná kŕmna zmes je určená pro ošípané od 40 kg do 65-70 kg živej hmotnosti zvieraťa. Kŕmna zmes svojim zloženie zaisťuje optimálny rast ošípaných z dôrazom na tvorbu svaloviny a nižší ukladanie tuku. Svojim zložením priaznivo pôsobí na zažívanie a zdravie zvierat (aditíva, zrnitost, vláknina).
Kompletná kŕmna zmes pro ošípané – výkrm ošípaných:
Táto kompletná kŕmna zmes je určená pro ošípané od 70 kg živej hmotnosti. Zmes je kŕmené do porážkovej hmotnosti prasaťa. Kŕmna zmes svojim zloženie zaisťuje optimálny rast ošípaných z dôrazom na tvorbu svaloviny a nižší ukladanie tuku. Svojim zložením priaznivo pôsobí na zažívanie a zdravie zvierat (aditíva, zrnitost, vláknina).

PRASNICE A PRASNIČKY:
Kompletná kŕmna zmes pro prasnice – chovné prasničky:
Kŕmna zmes je určená pro chovné prasničky od 15 – 20 kg do 60 kg živej hmotnosti zvieraťa. Kŕmna zmes svojim zložením zaisťuje optimálne a pozvoľný rast prasničiek, tak aby došlo k správnemu vývoju kostry a reprodukčných orgánov.
Kompletná kŕmna zmes pro prasnice – chovné prasničky:
Kŕmna zmes je určená pro chovné prasničky od 60 kg do 110 kg živej hmotnosti zvieraťa. Kŕmna zmes je zložená z kvalitných surovín s nižším obsahom dusíkatěch látok (NL) a vyšším obsahom vlákniny v porovnaní se zmesami určenými na výkrm ošípaných, tak aby nedochádzalo k nadmernému rastu prasničiek a následne k problémom prevažne na prvém vrhu.
Kompletná kŕmna zmes pro prasnice – gravidné prasnice:
Kŕmna zmes je určená pro gravidné prasnice. Kŕmna zmes svojim zložením zaisťuje optimálne a pozvoľný rast hmotnosti gravidných prasníc, tak aby bylo zaistené správne ukladanie živinových rezerv, rast a vývoj plodov. Kŕmené je približne do 105 – 110 dne gravidity.
Kompletná kŕmna zmes pro prasnice – dojčiace prasnice:
Kŕmna zmes je určená pro dojčiace prasnice. Kŕmna zmes svojim zložením zaisťuje optimálnu výživu dojčiacich prasníc, tak aby byl zaistený správny priebeh laktácie pro rast a vývoj prasiatok. Kŕmené je približne do 105 – 110 dne gravidity.

KANCE Chovné:
Kompletná kŕmna zmes pro kanca – chovné kance:
Kŕmna zmes je určená pro dospelých chovné kance v prirodzenej plemenitbe od živej hmotnosti zvieraťa. Kŕmna zmes svojim zložením zaisťuje optimálnu výživu kancov, tak aby došlo k správnemu vývoju kostry, reprodukčných orgánov, udržanie temperamentu a aktivity kance při vyhľadávaní prasníc. Je kŕmené dospelým kancom o živej hmotnosti 300-350 kg.

Kŕmne zmesi pro ovce a kozy

Doplnkové krmivo pro ovce. Určené na doplnenie kŕmnej dávky o důležité živiny a vitamíny ovciam gravidným, v laktácii i jahňatám.

Zloženie: pšenica, pšeničné otruby, slasový kvet, sójový lúpaný extrahovaný šrot toastovaný (vyrobené z GMO), dihydrogenfosforečnan vápenatý, ovos siaty, chlorid sodný, uhličitan vápenatý, pšeničná múka kŕmna, hydrogenfosforečnan vápenatý monohydrát

Doplnkové krmivo pro kozy. Je určená na doplnenie kŕmnej dávky o důležité živiny a vitamíny kozám v produkčnom zaťažení.

Zloženie: pšenica, pšeničné otruby, uhličitan vápenatý, chlorid sodný, pšeničná múka kŕmna, hydrogenfosforečnan vápenatý monohydrát

Kŕmne zmesi pro pštrosov

Pštros Mini. Vysoko akostné granulovaná kŕmna zmes pro odchov pštrosov do 6 měsícov veku. Zloženie této zmesi je vhodné pro rýchly rast a vysokú mäsitost Vašich pštrosov. Po tomto období je vhodné pokračovat ve výkrme zmesou Pštros MAXI.

Pštros Maxi. Granule pro pštrosov od 6. měsíca veku vhodné pro chov a výkrm. Obsiahnuté živiny podporujú rýchly rast, vysokú mäsitost a výbornú chut mäsa. Zmes je pštrosy velmi dobre prijímaná. K zmesi se prikrmujú kvalitné objemové krmivá bielkovinového charakteru.

Pštros Repro. Granulovaná kŕmna zmes pro pštrosy ve znáškovom období. K zmesi se prikrmuje ještě krmovín. Zmes svojim zložením podporuje výbornú kondíciu a vysokú znášku Vašich pštrosov.

Pštros Uni. Kvalitné granuly pro dospelých pštrosy v období znášky pokoji. K zmesi se prikrmujú obilniny a seno. Pomer obsiahnutěch živín je vhodný pro dobrý zdravotný stav Vašich pštrosov.

Kŕmne zmesi pro ryby

Granulovaná kŕmna zmes určená pro vnadenia a kŕmenie rybničných a riečnych rýb. Vhodná je též pro okrasné ryby chované v bazénovom prostredí.

Zloženie krmiva plne pokrýva požiadavky nedravých druhov žijúcich v našich vodách.

Zmes se vyznačuje vysokým podielom sójového šrotu jak bielkovinové zložky. Umelé prísady a zhutňovadlo nahrádzame kvalitné a voňavú zložkou s aditívami na prírodnej báze.

Dávkovanie: množstvo krmiva je závislé na teplote vody, obsahu kyslíka ve vode, zdrojmi prirodzenej potravy a celkověm počte přikrmovaných rýb.

Zloženie: triticale, pšeničná kŕmna múka, jačmeň siaty, repkový extrahovaný šrot, kukurica, sladový kvet, pšeničné otruby, sójový extrahovaný šrot toustovanie, uhličitan vápenatý, kvasnice, vit. A, D3, síran meďnatý, pentahydrát CuSO4, 5H20, premix sodný, DL metionín.

Kŕmne zmesi pro srny 

Kŕmna zmes pro srnčiu zver. Granulovaná kŕmna zmes určená pro srnčiu zver. Obsah vhodne zvolených zložiek zaručuje vyváženost živín v krmive a tím podporuje výborný zdravotný stav Vašej zveri. 

Kŕmne zmesi pro zajace

Kompletná kŕmna zmes pro zajaca. Kŕmna zmes je určená pro klietkový odchov zajacov. Skrmuje se jak jediné krmivo ad libitum nebo v kombinácii s kvalitným objemovým krmivom (seno, úsušky ostatné krmoviny, bežné dužinaté krmivo atp.). Kŕmidla treba denne čistit a udržiavat v suchom stave. Krmivo, které bylo v kŕmidle zvlhčenie nebo kontaminovala močom okamžite odstránime. Zajacom je nutné zaistit nepretržitý prístup k napájačkám. Krmivo možno též použit k zimnému prikrmovanie zajačie zveri při dodržaní vyššie uvedených zásad. Krmivo neobsahuje antikokcidiká.

Mliečne kŕmne zmesi

Mliečne kŕmne zmesi, někdy označované i jak mliečne náhrady jsou tradičným krmivom určeným pro kŕmenie teliat v období mliečnej výživy. Jejich používanie v odchovu teliat dojených plemien se datuje na prelom 60 rokov. Na tuzemskom trhu existuje celý rad MKS, které se mezi sebou líšia obsahom živín, použitými kŕmnymi surovinami, špecifickými aditívami (okyselovadlá, probiotiká a prebiotiká i.) A cenou. Výrobcovia mliečnych náhrad vyrábajú často tzv. Kŕmne radu. Tyto mliečne kŕmne zmesi jsou potom kŕmené teľatám s ohledom na jejich vek – fáze odchovu, případně zdravotný stav a pod. (Skrmovanie MKS na báze mlieka, MKS s premenlivým podielom rastlinných komponentov a i.).
Obsah živín v mliečnych kŕmnych změsích, resp. v mliečnych nápojoch je takřka vždy nižší, a to v porovnaní s plnotučným mliekom. Cílem používania mliečnych kŕmnych zmesí v odchovu teliat je využitie korelácia, která je mezi příjmom živín a energie z mliečnych nápojov a příjmom živín a energie z pevných – jadrových krmív. Nižší obsah živín a energie v mliečnom nápoji stimuluje teľatá k skorému příjmu koncentrovaných – jadrových krmív. Toto opatrenie má za ciel podporit skorý příjem starterového krmiva a tím i vývoj bachora, co ovlivňuje i dobu odchovu teliat na mliečnej výžive, včetně skrátenia obdobia odstavenia.

Krmivo pro včely

Včelí krmivo ve forme pasty, která se skladá hlavně ze sacharózy. Obsahuje velmi jemné kryštály, které jsou v priemere menšie jak 1/100 milimetra. Každý kryštál je posteľn tenkou vrstvou sirupu z rozpustených druhov cukru, která zabraňuje tvorbě kryštálov, tím je toto krmivo pro včely velmi Lehko odnášaná a prijímaná přímo hltanom.
Výhody: Produkt ihned pripravený na použití – žádné namáhavé časové prípravy. Není potřebné pridávat vodu, když včely můžou výlet. Vysoká čistota a nemenná konzistencie krmiva. Včely ho Lehko odnášajú a prijímají. Při starostlivom uchovanení možné výrobok skladovat dlhú dobu. Krmivo pro včely je vhodná i ke kočovnému včelárenie
Obvzlášt vhodné: k jarnému podnecovanie, kŕmenie v bezsnůškovém období, k skorému zimnému kŕmenie, tvorbě oddelka.
Krmivo možné používat k záchrane včelstva při hrozbe zhynutí hladom skoro z jari když ještě není možné kŕmit cukrovým roztokom.

Kŕmne zmesi pro morčatá a škrečky

Granulovaná kŕmna zmes pro škrečky, morčatá a zakrpatené králiky s pestrým zložením vitamínov, minerálov a optimálnym podielom bielkovín.

Zloženie: Lucernová múka, jačmeň siaty, sójový extrahovaný šrot toastovaný, kukurica, ovos siaty, sladový kvet, pšenica, hydrogenfosforečnan vápenatý monohydrát, rastlinný olej, uhličitan vápenatý, vit. A, D3 E-alfatokoferol, butylhydroxytoluén, butylhydroxyanizol, etoxyquin, DL-methyonin, síran meďnatý, pentahydrát CuSO4, 5H2O, oxid meďnatý CuO.

References

  1. ^ eshop (www.anrdoezrs.net)

Bing: krmivo (seurce)

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.