Original article

Prázdniny s počítačom pripravili pro deti troch pionierskych táborov na Slovensku Slovenská rada ČSVTS, SÚV SZM a Elektrotechnická fakulta SVŠT. Boli vybavené mikropočítačmi PMD 85 a určené pro deti do 15 rokov bez vedomostí ze základov výpočtovej techniky. Zábavnou formou a použitím jazyka KAREL se deti oboznamovali se základmi programovania.

Zájem, ale i pokroky detí při zdolávaní základov programovania boli také veliké, že inštruktori z krúžku mikropočítačovej techniky Elam klubu FV SZM EF SVŠT Bratislava Zoltán Németh a Ivan Studenič s ochotou dvojnásobne prekračovali dohodnutý čas výučby bez nároku na zvýšenú odmenu.

Nezabudnuteľné leto: FOTO, ako

Nezabudnuteľné leto: FOTO, ako

Vedenie tábora však dôsledne dbalo i na to, aby deti maximálne využili i možnost rekreácie v krásnom prostredí tatranskej prírody bohatým športovo-branným programom. V tábore bylo 8 počítačov PMD 85, při kterých se pravidelne striedali všechny deti. Počítačové hry boli však jen doplnkom na rozptýlenie, většina detí měla zájem o programovanie rôznych činností malého robota na obrazovke.

Nezabudnuteľné leto: FOTO, ako

Nezabudnuteľné leto: FOTO, ako

Zdielat článok na Facebooku[1]

References

  1. ^ Facebook (www.facebook.com)

zradlo – Správy Google

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.